Materiaalgebruik

Materialen

Om voor de kinderen mooie en zachte kledingstukken te maken, gebruik ik doorgaans soepele katoenen tricot en boordstof. In deze stoffen zit ook de meeste rek, waardoor het lekker zit en gemakkelijk aan te trekken is. De stoffen bestaan veelal voor 95% uit katoen en voor 5% uit elastaan.

Oeko-Tex standard 100

Veel van de gebruikte stoffen voldoen aan de Oeko-Tex Standard 100. Dit is een keurmerk dat garanties geeft ten aanzien van de gezondheid. Als een stof het Oeko-Tex keurmerk krijgt,  bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Deze stoffen zijn dus zeer vriendelijk voor de gevoelige en zachte babyhuid. In de omschrijving van het kledingstuk zal ik altijd vermelden als er gebruik is gemaakt van deze stoffen.

Wasadvies 

Door te wassen volgens deze adviezen blijft kleding het langste mooi.

– Wassen op 30° op normaal programma zonder wasverzachter

– Binnenstebuiten strijken op middelhoge temperatuur

– Niet drogen in de droogtrommel

– Wassen met gelijke kleuren. Bij donkere kleuren of een combinatie van verschillende kleuren stof wordt aangeraden om kleurdoekjes/kleurvangers te gebruiken

– Binnenstebuiten wassen met gesloten drukkers voorkomt extra slijtage van de kleding

Voorwassen

In principe wordt de stof niet voorgewassen, zodat we het echt als nieuw kunnen aanbieden. Hierdoor bestaat echter een kleine kans dat de stof tijdens de eerste wasbeurt tot 5% kan krimpen. Uitzonderingen zijn donkere effen stoffen welke gecombineerd worden met lichte stof. Om uitgaan en doorloop van kleur te voorkomen, wordt de donkere stof 1 maal met een neutraal wasmiddel gewassen.

Pasvorm

Voor de kleine maten, tot en met 62, houden we rekening met het gemak van aan- en uitkleden. De kledingstukken zijn daarom niet altijd verkrijgbaar in de kleinste maten. In de omschrijvingen zal ook altijd vermeld staan als een kledingstuk bijvoorbeeld wat ruimer valt of we verwijzen naar de bijgevoegde maattabel.

Het merendeel van de patronen die we gebruiken zijn afkomstig van Sofilantjes, Brindille and Twig en Peek-a-boo. In sommige gevallen zijn de patronen deels aangepast.

Kledingstijl

We maken graag gebruik van kwalitatief mooie stoffen met een leuke en overzichtelijke opdruk. Deze stoffen combineren we meestal met een effen bijpassende stof om het geheel rustig te houden.

Omdat wij wel iets met vliegtuigen hebben, zullen jullie deze regelmatig voorbij zien komen bij jongenskleding. Zelf combineren we een leuk shirt graag met een simpele spijkerbroek. Onze focus ligt daarom vooral op de shirts in grotere maten.

Voor meisjeskleding zijn er meer mogelijkheden als het gaat om stofkeuze en modellen. Volgens de wens van Amy zullen de jurkjes en rokjes in de grotere maten vooral een hoog zwiergehalte hebben.