Materiaalgebruik

Materialen

Om voor kleine kinderen mooie en zachte kledingstukken te maken, gebruik ik doorgaans soepele katoenen tricot en boordstof. In deze stoffen zit ook de meeste rek, waardoor het lekker zit en gemakkelijk aan te trekken is. De stoffen bestaan veelal voor 95% uit katoen en voor 5% uit elastaan. Daarnaast vind ik de kwaliteit van de stoffen erg belangrijk, zodat de kleding duurzaam is en ook na meerdere keren wassen erg mooi blijft.

Oeko-Tex standard 100

Nagenoeg alle stoffen die ik gebruik, voldoen aan de Oeko-Tex Standard 100. Dit is een keurmerk dat garanties geeft ten aanzien van de gezondheid. Als een stof het Oeko-Tex keurmerk krijgt,  bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Deze stoffen zijn dus zeer vriendelijk voor de gevoelige en zachte babyhuid.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Daarnaast verkoop ik graag kleding die gemaakt is met stoffen die het GOTS keurmerk hebben. Deze worden bij de producten veelal omschreven als biologisch katoen. Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwerking ervan tot kledingstukken.

Goede arbeidsomstandigheden

Ik kan je verzekeren dat de kleding onder gezonde en veilige werkomstandigheden wordt gemaakt, op onze eigen zolder en met alleen mijn eigen handen. Er komt geen kinderarbeid aan te pas en ik bepaal mijn eigen werktijden. Daarnaast zet ik altijd een gezellig muziekje op en drink ik tussendoor graag even beneden een kopje koffie :D. Alle kleding wordt met plezier, zorg en liefde gemaakt.

Wasadvies 

Door te wassen volgens deze adviezen blijft kleding het langste mooi.

– Wassen op 30° op normaal programma zonder wasverzachter

– Binnenstebuiten strijken op middelhoge temperatuur

– Niet drogen in de droogtrommel

– Wassen met gelijke kleuren. Bij donkere kleuren of een combinatie van verschillende kleuren stof wordt aangeraden om kleurdoekjes/kleurvangers te gebruiken

– Binnenstebuiten wassen met gesloten drukkers voorkomt extra slijtage van de kleding

Voorwassen

In principe wordt de stof niet voorgewassen, zodat we het echt als nieuw kunnen aanbieden. Hierdoor bestaat echter een kleine kans dat de stof tijdens de eerste wasbeurt tot 5% kan krimpen. Uitzonderingen zijn donkere effen stoffen welke gecombineerd worden met lichte stof. Om uitgaan en doorloop van kleur te voorkomen, wordt de donkere stof vaak éémaal met een neutraal wasmiddel gewassen.

Pasvorm

Voor de kleine maten, tot en met 62, houden we rekening met het gemak van aan- en uitkleden. De kledingstukken zijn daarom niet altijd verkrijgbaar in de kleinste maten. In de omschrijvingen zal ook altijd vermeld staan als een kledingstuk bijvoorbeeld wat ruimer valt of we verwijzen naar de bijgevoegde maattabel.

Het merendeel van de patronen die we gebruiken zijn afkomstig van Sofilantjes en Brindille and Twig. In sommige gevallen zijn de patronen deels aangepast.

Kledingstijl

We maken gebruik van kwalitatief mooie stoffen met veelal een leuke en overzichtelijke opdruk. Deze stoffen combineren we meestal met een effen bijpassende stof om het geheel rustig te houden.

Omdat wij wel iets met vliegtuigen hebben, zullen jullie deze regelmatig voorbij zien komen bij jongenskleding. Voor meisjeskleding zijn er meer mogelijkheden als het gaat om stofkeuze en modellen. Wij houden vooral erg van mooie bloemenprintjes.

De laatste tijd ligt de focus op de babycollectie van maat 50 t/m 92. De kleinere maatjes vind je ook in mijn fysieke winkeltje in Utrecht, conceptstore Winkel vol Winkeltjes. Zo is daar altijd een leuk kraamcadeautje te vinden.